Wat is chip-tuning?

Chip Tuning, ook bekend als ECU-afstemming of opnieuw modden, is een zeer efficiënte, veilige en effectieve manier om uw auto-motor aan te passen. Motorafstemming is ontworpen om het stopcontact en het motorkoppel te boost. Dit gebeurt door middel van mechanische manipulatie van de motor zelf. Er zijn verschillende manieren om motorpolijsten te bereiken, zoals olie en lucht, verbranding en smering, verbrandingskamerreiniging, bougies, kleppen, uitlaatsystemen, carburateurs, ontstekingspoelen, uitlaatgas, inlaatsystemen en nog veel meer.

Er zijn tijden dat mensen de vraag stellen: hoe een auto afstemt? Wanneer u besluit om een chip-afstemming op uw voertuig te doen, moet u een afstemmingsoftware voor uw voertuig kiezen uit de grote verscheidenheid aan programma’s die beschikbaar zijn op internet. Het kiezen van een software helpt u om uw voertuig af te stemmen op basis van uw gewenste resultaten en vereisten. U moet weten wat het beste is voor uw voertuig;

Er zijn eigenlijk drie soorten wijzigingen die chiptuning naar uw auto kan doen. De eerste staat bekend als blokkering. In deze methode worden chips op de verbrandingskamer geplaatst die op hun beurt de turbulentie en de warmtevorming in dat gebied zullen verminderen. Op deze manier wordt het leven van je motoren uitgebreid en krijg je betere prestaties. Het tweede type staat bekend als verbetering. Hier krijgt uw auto extra paardenkracht zonder de prestaties en kwaliteit ervan te beïnvloeden.

In een andere vorm van chiptuning, bekend als brandstofinjectie, ontvangt uw innamesysteem van uw auto’s extra pk door het gebruik van brandstofinspuiting. Dit gebeurt door een gasfles te manipuleren die zich onder de kap van het auto bevindt. Wat er gebeurt met brandstofinjectie is dat een kleine maar krachtige hoeveelheid gas in uw auto wordt geïnjecteerd wanneer u de gasdruk in uw auto wijzigt.

Met deze methode kunt u de prestaties van uw auto verbeteren en een beter brandstofverbruik krijgen.

De laatste vorm van chippen staat bekend als het optimaliseren. Dit betreft het chippen van de buitenafwerpen van uw auto. Wanneer u uw voertuig optimaliseert, kunt u het laten verschijnen alsof het nieuw en fris is zonder er zoveel werk aan te zetten. Over het algemeen wordt het chippen niet aanbevolen voor beginners, omdat u uw voertuig zou kunnen beschadigen. Als u echter uw onderzoek goed hebt gedaan, en u zult er zeker van zijn dat u in staat bent om de chips te verwerken, dan door alle middelen, ga je gang en chip uw voertuig. Je zult er zeker meer van krijgen en krijg je betere resultaten op je lange termijn.

Over het algemeen geeft het proces van chiptuning u het soort kracht waar u van gedroomd bent. Dus als u geen enkele vorm van wijziging hebt geprobeerd, kan dit uw kans zijn om echt de wereld te laten zien waar u van bent gemaakt. Als u geïnteresseerd bent, moet u beginnen met het online onderzoeken en een aantal goede ideeën te krijgen met betrekking tot motoropname en voertuigmodificatie.

Benieuwd naar de mogelijkheden van chiptuning? Klik hier voor meer informatie