Hoe assertiever te worden – Ontdek de beste eigenschappen van assertief gedrag

Hoe assertiever te worden – Ontdek de beste eigenschappen van assertief gedrag

Als je wilt weten hoe je assertiever kunt worden in je dagelijkse omgang met anderen, dan ben je hier zeker aan het juiste adres. Wat ik in dit artikel ga bespreken, is een effectieve methode om met negatieve gevoelens voor jezelf om te gaan, en hoe je dit gedrag kunt veranderen in een positief gedrag. Aan het einde van dit artikel beschikt u over alle tools die nodig zijn om het hoofd te bieden aan elke moeilijke situatie waarmee u te maken kunt krijgen, en gebruikt u het vermogen om kalm te blijven om elk uitdagend probleem dat u tegenkomt te overwinnen.

Wat is assertiviteit

Wat is assertiviteit? Het is niet altijd even gemakkelijk om assertief gedrag te herkennen. Dit komt omdat er een dunne lijn is tussen agressief gedrag en assertiviteit, en mensen zullen de twee vaak door elkaar halen Wat is assertief. Daarom is het nuttig om beide gedragingen duidelijk te definiƫren, zodat alle individuen gemakkelijk kunnen begrijpen waar ze op het spectrum vallen:

De beste eigenschappen van assertiviteit zijn: passief zijn en agressief actief zijn. Passief zijn is wanneer u zich niet in een agressieve modus bevindt en eenvoudig uw non-verbale berichten gebruikt om met uw tegenhangers te communiceren. Actief agressief zijn is wanneer u uw stem en lichaamstaal gebruikt om te communiceren en anderen uit te dagen. Passief zijn in deze situaties komt veel vaker voor dan agressief; daarom wil je het niet overdrijven als je met anderen omgaat. Daarentegen is agressief actief zijn wanneer u alle vier uw ledematen gebruikt om te communiceren. Dit zijn ook de beste eigenschappen van assertiviteit.

Klik hier: Assertiviteit en Zelfvertrouwen Cursus