Animatiefilmscholen – 10 tips om van je favoriete animatiefilm een commercial te maken

animatie film

Animatiefilmscholen – 10 tips om van je favoriete animatiefilm een commercial te maken

Animatiefilms hebben de manier veranderd waarop mensen naar video's en muziek kijken. Ze zijn leuk, grappig en erg aantrekkelijk. Je kunt er zelfs een commercial van maken als je dat wilt. Hier zijn 10 tips om van je favoriete animaties een commercial te maken.

Als je animatiefilms wilt laten zien op filmfestivals, moet je een nominaal inschrijfgeld betalen. Meestal zijn tekenfilm- en fantasieprogramma's de meest populaire inzendingen, maar sommige films die zeer kritisch zijn over de hedendaagse samenleving of de actualiteit zijn ook succesvol op de festivals animatiefilmpje laten maken kosten. De toegangsprijzen zijn zo minimaal dat zelfs het kleinste budget het zich kan veroorloven om aanwezig te zijn. De filmfestivals worden bezocht door grote bedrijven die reclame willen maken voor hun producten, of kleine marketingbureaus die een promotiefilm willen maken voor lokale reclame. Er worden ook veel animatiefilms gemaakt voor internationale festivals.

Animatiescholen zijn tegenwoordig overal aanwezig, maar het kan een lang proces zijn om er een te krijgen die als gerenommeerd is gevestigd. De meeste animatiefilmscholen maken deel uit van de grotere kunstacademies en zijn volledig onafhankelijk. Een student moet eerst slagen voor een cursus artistieke waardering voordat hij een klas kan bijwonen en kan leren tekenen en schilderen in 3D. Cursussen zijn vaak te vinden op internet. Dit geeft je de mogelijkheid om vanuit huis naar de animatiefilmschool te gaan.

Zoek meer informatie op: View Glue