Wat doen bibliothecarissen?

Wat moet een bibliotheek hebben om als een effectieve leerfaciliteit te worden beschouwd? We weten allemaal dat de bibliotheek een schat aan middelen en diensten biedt aan studenten, docenten en personeel. Een bibliotheek is ook een opslagplaats van verzamelde informatie en andere bronnen, gekozen en ter beschikking gesteld aan een bepaalde groep om te lenen of te raadplegen, meestal in een gecontroleerde, stille atmosfeer die bevorderlijk is voor rustig lezen. Een bibliotheek is het hart van een gemeenschap, een opslagplaats van kennis, niet alleen voor het publiek, maar ook voor de leden van de gemeenschap, die de bronnen van de bibliotheek gebruiken.

Openbare bibliotheken zijn open voor het publiek en dienen als ontmoetingsplaatsen voor uiteenlopende organisaties, zoals stads-, provinciale en deelstaatregeringen, scholen, hogescholen en universiteiten. Private, propriëtaire bibliotheken worden beheerd door individuen of bedrijven, die niet onder hetzelfde beleid vallen als openbare bibliotheken. Privébibliotheken zijn in de eerste plaats bedoeld om boeken of media te verzamelen en toegang te bieden tot internet.

Bibliotheeksystemen zijn ofwel eigendom van de overheid of worden beheerd door een particulier bureau. Het meest populaire bibliotheeksysteem in de Verenigde Staten is het openbare bibliotheeksysteem, met bijna twee miljoen boektitels in meer dan zevenduizend bibliotheken in het hele land. De meest recente schatting geeft aan dat er wekelijks ongeveer drie miljoen mensen op de een of andere manier een openbare bibliotheek gebruiken. De meest gebruikte dienst die door openbare bibliotheken wordt aangeboden, is het verstrekken van computersoftware en internettoegang. Het computersysteem van de bibliotheek is ontworpen om gemakkelijke toegang tot informatie over elk onderwerp te bieden door het eenvoudig en snel te maken om de benodigde informatie te vinden.

Bibliotheken dienen vele doeleinden buiten het traditionele referentiemateriaal. Bij de meeste openbare bibliotheken kunnen klanten computers gebruiken om interessante onderwerpen te onderzoeken en geselecteerde gedrukte werken te downloaden. Andere aangeboden diensten omvatten het plaatsen van literatuur bij de hand om te lezen en uit te lenen, het onderhouden van computerdatabases voor het opslaan van onderzoeksresultaten en het voorbereiden van verschillende informatieve bronnen voor de gemeenschap. De diensten van bibliothecarissen kunnen ook zeer breed zijn. Ze stellen belangrijke dvd’s en schijfkopieën samen, stellen rapporten op en verspreiden literatuur onder studenten voor onderzoeksdoeleinden, assisteren bij het opstellen van rapporten voor werkgevers, houden seminars en verspreiden bijbels en andere literatuur over religieuze en spirituele onderwerpen.

Er zijn twee soorten openbare bibliotheken: gemeenschapsbibliotheken en eigendomsrechten. Gemeenschapsbibliotheken bevinden zich binnen alle gemeenschappen, soms onafhankelijk van de jurisdictie van de stad, gemeente of staat. Openbare bibliotheken die eigendom zijn van de overheid worden doorgaans niet ondersteund door een financieringsbron van de centrale overheid en hebben een centrale ligging. De meeste openbare bibliotheken bieden een combinatie van diensten aan hun gebruikers, waaronder educatieve databases, databases voor volwassenen, kinderen, speciale bibliotheken, vreemde talen, zelfhulp, personalisatie en collegegeld.

Bibliothecarissen verzamelen gegevens en houden een overzicht bij van alles wat in een bibliotheek is opgeslagen. Op de website van de bibliotheek zijn verschillende diensten van bibliothecarissen te vinden. Bibliothecarissen zijn opgeleid om verschillende taken uit te voeren, en ze hanteren vaak delicate documenten en delicate apparatuur. Sommige bibliotheken zijn uitgerust met beveiligingsmaatregelen om vertrouwelijk materiaal te beschermen. Bibliothecarissen zijn ook zeer betrokken bij de zorg en het onderhoud van de fysieke faciliteiten en zorgen ervoor dat alle personeelsleden worden geïnformeerd over beleid en procedures met betrekking tot het gebruik van bibliotheekfaciliteiten.